Nu Panasonic ook LED-LCD-tv’s in grote formaten op de markt zet, lijkt de toekomst van plasma-tv’s wat onduidelijk. Eind vorig jaar werd de productie van de plasmapanelen al teruggeschroefd. Plasma vertegenwoordigt overigens nog maar 8 procent van de Belgische markt. Een paar uurtjes doorbrengen met de VT50-reeks maakt echter al meteen duidelijk dat er nog behoorlijk wat ontwikkelingswerk in deze toestellen wordt gestopt.

Of zich dat de volgende jaren gaat verderzetten is uiteraard maar de vraag, maar met dit deze TX-P50VT50E scoort Panasonic naar onze mening wel erg hoog. De enige valse noot blijft het verbruik, een typisch pijnpunt bij plasma-tv's. De VT50 raakt niet verder dan een C-label, en trekt ongeveer 195 watt uit je stopcontact.

De nieuwe look van Panasonic vinden we best wel mooi. De glazen voorplaat wordt omsloten door een smal metalen kader. De aansluitingen staan allemaal naar achter en opzij gericht. Deze plasma is ook vrij slank, en slaat dus een fraai figuur als je hem aan de wand monteert.