Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Beeld- en geluidkwaliteit

Zoals we eerder al even aanhaalden, blijft Panasonic energie steken in de ontwikkeling van zijn plasmapanelen. De nieuwe technologie in de VT50 draagt de naam ‘NeoPlasma Black 2500’. Die levert een betere lichtopbrengst, verminderde reflecties, nog diepere zwartweergave, en nog scherpere bewegende beelden dan zijn voorganger, de VT30.

En het moet gezegd, al van bij eerste beelden geeft de VT50 een enorm gevoel van diepte en ruimtelijkheid. Dat dankt hij vooral aan zijn uitmuntende zwartwaarde, die zonder enige twijfel als referentie mag gezien worden voor alle andere televisies. Onze meter zakt zelfs tot het einde van het meetbereik, dus we kunnen enkel stellen dat de zwartwaarde lager ligt dan wat we betrouwbaar kunnen meten.

Het resultaat oogt indrukwekkend. Onze ruimtescènes uit Star Wars laten een prachtig sterrenveld op een gitzwarte achtergrond zien. De Panasonic combineert zijn donkere zwarten bovendien met een prima hoeveelheid zwartdetail. De reflecties op het scherm zijn wel degelijk verminderd, maar ze zijn zeker niet verdwenen.

Ook de kleurweergave in de ‘THX Cinema’-beeldpreset is uitstekend. Het kleurbereik is zo goed als perfect en de grijsschaal wordt enkel in de witte tinten een tikje te rood. De ‘THX Cinema’-mode is prima voor kijken bij verduistering of matig licht. Bij meer licht is de ‘THX Bright Room’-preset aangewezen. Die levert voldoende lichtopbrengst, en dat zonder zwartwaarde op te offeren.

gerelateerde items