Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Weinig crosstalk

Ook de beeldverwerking is prima. Zeer goede punten geven we aan de ruisonderdrukking die in de automatische stand voor een erg rustig beeld zorgt. De scherpte staat dan weer iets te hoog ingesteld; laat die instelling liefst zakken naar 3 of lager.

Dankzij ‘Intelligent Frame Creation’ krijg je vlijmscherp detail te zien bij bewegende beelden. Daarvoor kan het al volstaan om de instelling op ‘min’ te zetten. Wie ook perfect vloeiende panbeelden wil moet naar ‘mid’ of ‘max’. Daar kan de VT50 helaas nog niet aan de concurrenten tippen. De beelden zijn wel vloeiend maar er zit regelmatig nog een kleine schok in, en af en toe zie je duidelijke beeldartefacten. Persoonlijk vinden we ‘mid’ het beste compromis voor deze instelling.

3D-materiaal ziet er prima uit op de VT50, maar je levert heel wat helderheid in - een verschijnsel dat in de meeste beeldmodes duidelijk is. Enkel ‘Dynamic’ lijkt te kunnen opboksen tegen onze fel verlichtte testruimte, maar dan zien de kleuren er echt lelijk uit. Bovendien stijgt het stroomverbruik dan tot ruim 350 watt. De eenvoudigste oplossing voor 3D-films is dus kijken bij verduistering. Positief is dat er nagenoeg geen sprake is van crosstalk, en het 3D-effect is erg mooi.

Geluid, de achilleshiel van heel wat moderne tv’s, valt nog best mee op deze Panasonic VT50. De klank is zuiver en heeft behoorlijk wat volume, al ontbreekt - een beetje voorspelbaar - net dat laatste beetje ‘oomph’ om echt voor een overdonderende filmervaring te zorgen. Toch lijkt het eindresultaat ons voor muziek nog best aanvaardbaar.

gerelateerde items