Philips is een van de weinige fabrikanten die er in slaagt om een 40-inch toestel voor minder dan 600 euro te leveren. Nochtans merk je die budgetroeping niet meteen: het design mag gezien worden en het toestel staat op een draaivoet, een kleine maar aangename luxe die bij instaptoestellen regelmatig ontbreekt.

Ook bij de aansluitingen is er amper gesnoeid. De opvallendste afwezige is een netwerkaansluiting, iets waar we in deze categorie sowieso al minder van opkijken. Het toestel lijkt ons ook een prima kandidaat voor wandmontage. Althans, op voorwaarde dat je de VGA- en Scart-aansluitingen niet nodig hebt, want die staan naar achter gericht.

De bijgeleverde ovalen remote is van hetzelfde type als bij de duurdere tv-toestellen van de Nederlandse fabrikant. Ook de menu’s verschillen nauwelijks. Toch is er wel degelijk een onderscheid. Zo ontbreekt een volledige ingebouwde handleiding bij dit toestel. Er
is enkel een korte uitleg over hoe je toestellen aansluit en een duidelijk overzicht van al de functies van de afstandsbediening. Dat laatste overzicht neem je best even door als je het toestel voor het eerst opstelt.

Een prima verbetering is de reactiesnelheid van de menu’s. Op de meeste andere modellen is die soms wat log, maar dat is op dit toestel geenszins het geval.