Toon alles (10)
Eric  Beeckmans

Beeld- en geluidkwaliteit

Deze televisie illustreert een nadeel van Edge-LED: een gebrekkige beelduniformiteit. Omdat het moeilijk is om op korte afstand het licht van de LED's uniform te verdelen, zie je duidelijk heldere randen of hoeken. In dit geval lijkt het alsof er een klein spotje in sommige hoeken van het beeld staat, wat duidelijk zichtbaar is bij donkere scènes. De zwartwaarde scoort ook maar matig, zodat het contrast eerder gemiddeld uitvalt. Gelukkig zijn daarmee de slechte punten opgenoemd.

Het beeld toont goede, natuurlijke kleuren, al laat de 'film'-instelling wel een ietwat warme kleurtint opmeten. Het beeld heeft daardoor een lichte geel-oranje tint die vooral huidskleuren erg fel maakt.

Zwartdetail wordt licht weggedrukt, maar dat corrigeer je door de gamma-instelling van drie naar één of nul te laten zakken. Het scherm presteert prima bij goede omgevingsverlichting omdat de zwakke punten dan minder opvallen. Wie veel naar donkere films of series kijkt en dat vooral met de lichten uit riskeert de tekortkomingen wel op te merken.

De beeldverwerking scoort dan weer uitstekend, vooral voor HD-content. Op dvd’s zien we soms licht gekartelde lijnen, een typisch de-interlacingprobleem dat je best oplost door een goede Blu-ray-speler in 1.080p-mode te gebruiken.

De Philips scoort ook erg behoorlijk op bewegingsscherpte dankzij Perfect Natural Motion en 100Hz Clear LCD.

De klank levert betere resultaten dan we van de meeste flatscreens gewoon zijn.

gerelateerde items