TPVision, de nieuwe fabrikant achter de Philips tv’s, bezorgde ons de PFL6007H. Het belangrijkste verschil tegen de onderliggende 5500-reeks situeert zich op vlak van 3D. De 6000-reeks gebruikt passieve 3D-brillen, alle andere Philips-modellen gebruiken actieve 3D-brillen. En de 6000-reeks krijgt als extraatje ook Ambilight.

Opgelet, in speciaalzaken kan je varianten (6057, 6097, enzovoort) vinden van deze reeks. Die zijn dan specifiek voor een bepaalde keten bedoeld, en verschillen door een licht ander design en een aantal kleine details: een extra HDMI-aansluiting, iets beter geluid en bewegingsscherpte en in sommige gevallen zelfs een remote met ingebouwd toetsenbord.

Op designvlak sluit deze Philips aan bij het leger grijze muizen in de middenklasse. Je zou het sober kunnen noemen, maar eigenlijk is saai correcter. Enkel de voet valt wat op omdat die afgewerkt is in geborsteld metaal. 

Aan de achterzijde vinden we de gebruikelijke aansluitingen, waarvan de meeste naar onder of opzij georiënteerd staan. De paar aansluitingen die naar achter wijzen gebruiken een verloopstekker en zitten dan ook niet in de weg voor wandmontage. Enkel de netwerkaansluiting hadden we liever naar onder georiënteerd gezien. Al kan je dat laatste probleem natuurlijk perfect omzeilen met de ingebouwde draadloze netwerkaansluiting.

Een kleine designfout is de plaatsing van de USB-aansluitingen aan de zijkant. Wanneer je een USB-stick plaatst, merk je dat de rand van het toestel in de weg zit waardoor de stick lichtjes naar achter gebogen wordt. Om beschadiging te voorkomen gebruik je dan ook beter een verlengkabel. 

De afstandsbediening heeft een eenvoudige maar vrij functionele lay-out. In gebruik is ze echter wat onaangenaam omdat alle toetsen erg hard weerstand bieden en een uitgesproken klik geven bij het indrukken. Dat zorgt voor een erg goedkope indruk en bovendien is het lastig.
 


De menu’s werden licht aangepast, al gaat het eigenlijk vooral om de eerste schermen. Het hoofdscherm leidt je vlot langs alle content. Bij de bronnen bleek echter dat onze USB-stick ontbrak in de lijst. Zodra je de stick insteekt zie je de content wel, maar wie na wat tv kijken opnieuw de stick wil vinden vangt bot. TPVision liet ons weten dat de nieuwste firmwareversie dat probleem oplost.

Verder zijn de menu’s goed georganiseerd. Je kan ook steeds hulp vragen en dan kom je in de elektronische handleiding terecht. Philips moet wel nog wat werken aan de responstijd van de menu’s, want die blijft in heel wat gevallen veel te traag.