Extra's

Ambilight is een van de unieke Philips-features, en ook op dit model vind je een versie van deze LED-sfeerverlichting. Die is wel beperkt tot twee zijdes, links en rechts van het scherm. Wie het beeld wat groter wil doen lijken, kiest in de Ambilight-instellingen best voor ‘Dynamic’. De kleuren worden dan aangepast aan het beeld op het scherm. ‘Static’ is een goede keuze als je enkel wat achtergrondverlichting wenst.

Je kan in de instellingen overigens ook de kleur van de achterliggende wand vermelden, zodat Ambilight daar rekening mee houdt. Met de ‘Lounge light’-optie tover je de televisie ten slotte om in een sfeerlicht.

Philips’ mediaspeler blijft eerder gemiddeld scoren. Ondertitels en DTS-soundtracks in MKV-bestanden moet je vermijden, al kan je wel externe ondertitels gebruiken. In WMV-bestanden heeft de speler het moeilijk met het bepalen van de correcte beeldverhouding, en in sommige van onze donkere testscènes rekt de speler ook plots de beeldverhouding uit.

Via DLNA kan je eveneens bestanden aanleveren, maar dan moet je het volledig zonder ondertitels doen.

Wie een Android-smartphone heeft met Miracast of een laptop met Intel WiDi kan zijn computer/smartphonescherm ook op de televisie tonen. Dat maakt films en foto’s afspelen natuurlijk nog een stuk eenvoudiger.

Heb je een tablet in huis, dan kan je met behulp van de MyRemote-app de beelden die via de digitale tuners binnenkomen op je tablet bekijken. Een multiroomfunctie staat in de steigers en zou klaar zijn later op het jaar. Je kan dan op de tweede televisie de content van de digitale tuners bekijken of de opnames van een USB-apparaat.

De camera, noodzakelijk voor Skype, is op dit toestel een optie geworden. Via Net TV heb je wel nog steeds toegang tot een redelijk ruim aanbod onlinediensten, van nieuws tot video-on-demand. De internettoepassingen blijven helaas wel wat sloom reageren.
 

gerelateerde items