Het toestel dat Philips ons bezorgde voor deze test springt uit de band door de opvallende oranje sticker die er op zit, met de tekst 'Early Sample'. Het gaat dus niet om een productietoestel, wat betekent dat de resultaten uit deze test met enige voorzichtigheid benaderd moeten worden.

Voor een 42-inch toestel ziet de 42PFL7606H er alvast erg compact uit, en dat dankt het scherm in de eerste plaats aan het smalle kader. De metaalkleurige afwerking geeft het toestel een stijlvol uiterlijk en het kleine designaccent onderaan bevat ook de bedieningstoetsen.

Je kan de voet helaas niet gebruiken als wandbeugel, wat bij enkele andere modellen van Philips wel kan. Het draaimechanisme heeft ook een vrij beperkt bereik. De meeste HDMI-aansluitingen staan naar onder gericht, wat betekent dat wandmontage een vrij makkelijke klus zou moeten zijn. Tenzij je de Scart- of component video-aansluitingen nodig hebt tenminste, want die staan wel gewoon naar achter gericht.

In de doos vinden we twee passieve brillen. Jawel, onder de noemer 'Easy 3D' biedt ook Philips nu passieve 3D-televisie aan. 3D met actieve bril maakt nog wel deel uit van het aanbod; die toestellen herken je aan het '3D Max'-logo. Philips lijkt daarmee duidelijk te suggereren dat het een voorkeur heeft voor oplossingen met actieve bril. We zijn dan ook benieuwd naar de prestaties die deze passieve 3D-oplossing neerzet.