Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Extra's

De televisie beschikt over een volledige set twin tuners en een dubbele CAM-slot, zodat je kan kijken en tegelijk een andere zender opnemen. De televisie kan volgens Philips 4K-uitzendingen ontvangen maar enkel als die gebruik maken van de huidige H.264 videocodec. De nieuwere HEVC codec heeft het toestel immers niet aan boord. Dat betekent helaas dat je momenteel niet van Netflix 4K-content kan genieten. De mediaspeler lustte ook geen 4K-video, al zou dat volgens Philips wel moeten werken. 4K-fotobestanden kan je wel weergeven. Verder heeft deze tv behoorlijk wat extra’s te bieden. Ambilight, Philips’ unieke verlichting die het beeld over de achterliggende wand uitsmeert, vind je ook op dit toestel terug, zij het dan wel in een beperkte tweezijdige uitvoering. Verder is er een uitstekende mediaspeler, beschikt het toestel over Miracast, en kan je de interne tv-tuners via DLNA beschikbaar maken voor andere televisies in huis. Via OnLive kan je games streamen naar de televisie zonder nood aan een spelconsole.

Maar de grote vernieuwing bij Philips is de introductie van Android als Smart TV platform. Via de Home toets krijg je een ruim aanbod apps op het scherm.

Log in met je google-account en je krijgt toegang tot al je apps, zolang die werken op tv natuurlijk. Apps die een bijvoorbeeld een touchscreen vereisen, of enkel in portretmode werken zullen niet werken. In praktijk bleken dat er helaas heel wat, maar er blijft nog een ruime selectie games en andere toepassingen over. De Android-implementatie oogt hier en daar nog wat rommelig, en kan op vlak van bediening zeker nog verbeterd worden.

gerelateerde items