Looks, aansluitingen en ingebruikname

21:9-schermen blijven een buitenbeentje in televisieland, maar voor de filmliefhebber zijn ze een aanrader. De meeste films worden immers in 2.35:1-beeldformaat vastgelegd, en passen dus perfect (lees: zonder zwarte randen) op dit scherm. Wie het grootste deel van zijn tijd met televisieseries vult kiest echter beter voor een klassiek 16:9 scherm, want die beelden komen duidelijk minder tot hun recht op zo'n langgerekt scherm.

Het design volgt de algemene keuzes die Philips dit jaar voor al z'n televisies maakte. Een rand in geborsteld aluminium omlijst het scherm, de hoeken zijn licht afgerond en de bedieningselementen zijn onderaan het scherm te vinden. Bovendien zijn ze mooi geïntegreerd in het ontwerp.

Het toestel wordt geleverd met een voet die ook kan dienen als wandbeugel. En Philips levert daarvoor meteen alle nodige onderdelen mee. Je kan kiezen voor een montage waarbij je het toestel nog enigszins naar links of rechts kan draaien, of voor een vaste wandmontage.

Alle aansluitingen staan bovendien zijwaarts of naar onder gericht, wat een strakke wandmontage makkelijker maakt. Enkel de component video-aansluiting staat naar achter gericht, maar daarvoor vind je in de verpakking vijf hoekse cinch-connectoren. Er is dus duidelijk aan alles gedacht, waarvoor hulde.

De compacte ovalen afstandsbediening is Philips’ standaardmodel, maar deze versie is ook mooi uitgevoerd in een geborstelde alu-look. Wie een smartphone in huis heeft kan die dankzij een iOS- of Android-app omtoveren in een remote, ideaal voor tekstinvoer.
 

gerelateerde items