Geborsteld metaal, een smal kader en slank profiel zorgen voor een fraai design bij de Philips 55PFL5507. De voet boezemt ons echter niet al te veel vertrouwen in. Nu zijn al deze grote toestellen onderhevig aan wat gewobbel, maar bij deze Philips is het iets te uitgesproken.

De meeste aansluitingen staan naar achter of opzij gericht, met uitzondering van de netwerkaansluiting en de component video-ingang. Wandmontage is dan ook mogelijk zonder al te veel gedoe. 

Voor de afstandsbediening nam Philips afscheid van zijn heel eigen ovalen ontwerp. De nieuwe remote is eerder een klassieke en misschien zelfs wat saaie zapper. Dat is echter geen slechte zaak: de lay-out van de toetsen is heel licht aangepast en het resultaat is erg overzichtelijk. Alles is ook duidelijk gelabeld, dus lang zal het niet duren om aan deze remote te wennen.

Iets minder gelukkig zijn we met de menu’s. Die zijn onveranderd. Alhoewel ze groot en duidelijk zijn, reageren ze in sommige gevallen nogal traag. Philips heeft wel een ingebouwde handleiding voorzien en die werkt prima.