Toon alles (9)
Eric  Beeckmans

Beeldkwaliteit

Op beeldkwaliteit is er bij dit toestel niet echt beknibbeld. De beeldverwerking scoort zelfs vrij sterk en moet nauwelijks onderdoen voor veel duurdere toestellen.

Bij HD-beeld is de weergave kristalhelder. Bij SD-beelden zien we enkel af en toe een foutje in de de-interlacing zodat je op bijna horizontale lijnen wel eens een gekarteld randje kan zien. Echt problematisch is het niet, maar een recente Blu-ray-speler zal misschien net iets betere resultaten leveren. 

De scaling is dan weer uitstekend en alle detail in DVD-beelden wordt mooi naar voor gebracht.

Vroeger zette Philips de scherpte al eens een stapje te hoog, maar dat is op deze televisie niet het geval. Ook de ruisonderdrukking is uitstekend, maar vermits er geen automatische mode is moet je die wel zelf activeren.

Waar het scherm wat terrein moet prijsgeven, is op bewegingsscherpte. Al dient ook hier gezegd dat de achterstand niet erg groot is. Bij het weergeven van panbeelden zorgt ‘HD Natural Motion’ ervoor dat het beeld mooi vloeiend is, en zoals we van Philips gewoon zijn gebeurt dat zonder storende beeldartefacten.

Aan zichtbaar detail boet je wel wat in. Zelfs met ‘Clear LCD’ geactiveerd zijn de randen van bewegend objecten heel lichtjes wazig. Dat vinden we echter minder storend dan duidelijke dubbele randen.

Het scherm vertoont slechts een minimale hoeveelheid clouding en doet het daarmee eigenlijk beter dan heel wat concurrerende toestellen. Het beeld is uitstekend, met een voorbeeldig kleurbereik dat als referentie kan dienen. Gekoppeld aan een prima zwartwaarde en uitstekend contrast levert dat erg mooie beelden op. De grijsschaal is een tikje te warm, vooral in de donkergrijze tinten, maar dat stoort nauwelijks. 

Wil je 3D bekijken op deze Philips, dan moet je de actieve 3D-brillen afzonderlijk aankopen. Het resultaat is echter heel goed. De beelden zijn helder en de kleuren blijven nauwkeurig. Er is een heel klein beetje crosstalk zichtbaar, maar niet genoeg om het resultaat ongenietbaar
te maken.

gerelateerde items