Een Ultra HD toestel in een ultraslanke verpakking, dat lijkt het design doel van deze Philips te zijn. Het scherm zelf is iets meer dan een centimer dik. Onderaan centraal, waar de elektronica huist, is er een beperkte verdikking naar ongeveer vier centimeter. Maar zelfs vanuit een scherpe hoek is dat nauwelijks zichtbaar. Ultraslank profiel dus, en op zijn boogvormige voet is deze televisie een toonbeeld van minimalisme, een scherm bijna zonder rand, dat drijft op een sierlijke boog. Het verlichtte Philips-logo onderaan verhult een camera die naar beneden schuift.

Alle belangrijke aansluitingen staan naar onder of opzij gericht zodat deze kanjer ook aan de wand zijn slank profiel behoudt. Enkel de oudere analoge aansluitingen, die je op deze maat schermen echt wel moet vermijden, staan naar achter gericht. De aansluitingen zitten wel vrij diep, ook de USB-aansluitingen, dus voorzie voor die laatste alvast een verlengkabeltje als je regelmatig dingen wil aan- en afkoppelen.

Alle HDMI-aansluitingen zijn V2.0 en dus klaar voor Ultra HD input. Helaas leverde dat ook een onverwacht probleem. Onze Telenet HD Digicorder weigerde immers beeld te leveren. Het probleem is bekend bij Philips en doet zich ook voor bij andere settopboxen voor digitale televisie. Incompatibiliteit tussen ouder materiaal en de nieuwe HDMI 2.0 standaard ligt aan de basis van de problemen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Met behulp van een firmware update kan je HDMI 2, 3 en 4 tijdelijk terug brengen naar v1.4. Zowel Philips als Telenet en Proximus werken aan een permanente software oplossing, die in de loop van de komende weken beschikbaar wordt.