Toon alles (8)
Eric  Beeckmans

Extra's

Wie van leuke features houdt, zit bij deze televisie duidelijk aan het juiste adres: bijna alle denkbare extra’s zijn aanwezig. Bij zo’n reusachtig schermformaat is PAP (Picture-and-Picture) voor de hand liggend.

Met Philips’ ‘Multi View’ kan je tegelijk naar Net TV (internet) en tv-beelden kijken, en daarnaast is het ook mogelijk om gelijktijdig tv-beelden en een HDMI-bron te bekijken.

Wie een 58-inch beeld in 21:9-formaat nog niet groot genoeg vindt, kan met ‘Ambilight Spectra 3’ de aanwezigheid van het beeld nog vergroten. De dynamiek en intensiteit van de Ambilight-verlichting zijn instelbaar, en bovendien kan je nu ook aangeven welke kleur de achterliggende muur heeft zodat de Ambilight-effecten altijd bij het getoonde beeld passen, ook als de wand een eigen kleurtje heeft.
 


De Cinema 21:9 heeft een behoorlijke usb-mediaspeler en dito DLNA-netwerkspeler aan boord, maar dat is niet alles. Dankzij ‘WiFi Mediaconnect’ kan je ook het beeld van je pc of laptop draadloos op de televisie weergeven. Je moet alleen wat software installeren op je computer, de schermresolutie in 720p zetten en je bent klaar.

De beeldkwaliteit blijkt echter ondermaats met deze verbinding, waardoor deze oplossing niet echt geschikt is voor het bekijken van langspeelfilms. Als mogelijke oorzaak verwijst Philips naar een te beperkte rekenkracht van de gebruikte pc, wat we niet geheel kunnen uitsluiten gezien de jaren die onze testlaptop al op de teller heeft staan.

gerelateerde items