Eerst en vooral: deze DesignLine-modellen heten sinds kort de DesignLine Edge. En dat omdat Philips recent een tweede DesignLine-familie introduceerde, met een minder traditioneel uiterlijk. 

Dat deze Philips sterk inzet op design merk je meteen. Zowel het kader als de achterzijde zijn wit gekleurd, terwijl een glasplaat de volledige voorzijde bedekt. Omdat die aan alle zijden net voorbij het kader komt, vormt ze een subtiele omlijsting voor het toestel.

De loodzware voet is nauwelijks zichtbaar, want hij houdt het toestel maar net boven het schap. De onderzijde van de glasplaat raakt het schap daardoor net, terwijl er tiptoetsen verwerkt zijn in de onderste glasrand.

Het ontwerp doet sterk denken aan Apple, met zijn zachte en elegante looks. Hoewel het duidelijk afwijkt van de huidige ‘minder is meer’-trend, weten we dit ontwerp enorm te smaken.
 


Functionaliteit hoeft overigens niet te lijden onder een mooi ontwerp bij deze 47PDL6907H. We vinden niet minder dan vijf HDMI-aansluitingen terug, aangevuld met Wi-Fi-connectiviteit en twee USB-aansluitingen.

Daarmee is de Philips zelfs bovengemiddeld goed voorzien. De aansluitingen zijn bovendien perfect geplaatst indien je het toestel aan de wand wil hangen. 

De witte plastic afstandsbediening valt ons enigszins tegen. Qua uitzicht past ze perfect bij de televisie, maar ze voelt gewoon erg licht en goedkoop aan.

Het is de standaard Philips-remote voor de 2012-modellen. Functioneel is er niets mis mee: de lay-out is goed en de belangrijkste toetsen zijn groot genoeg. 

De menu’s daarentegen zijn voor verbetering vatbaar. Qua looks scoren ze goed, maar bij momenten zijn ze tergend traag. Philips zou volgens ons beter wat minder animaties voorzien en kiezen voor een iets krachtigere processor.