App zonder moeite

Multiroom (muziek afspelen in meerdere kamers vanaf een bron) en multisource (het tegelijk afspelen vanaf meerdere bronnen) zijn moeilijke concepten om te visualiseren, maar Philips is er vrij goed in geslaagd.

In de app zie je bovenaan het scherm alle spelers verschijnen, onderaan alle bronnen. Dat kunnen pc’s of netwerkschijven zijn met DLNA-software, maar ook je tablet of smartphone.

Om muziek van één bron naar een speler te sturen, hou je een vinger op het icoon van de bron en sleep je het naar de speler. Er opent dan een venster waarin je kan bladeren door muziek op die bron. Je kan uiteraard dezelfde bron naar meerdere spelers slepen. 

De A9-speakers zijn echter niet beperkt tot netwerkbronnen. Het knopje ‘Services’ brengt je naar online streamingdiensten, waar we Spotify en Deezer aantreffen. Wat mij betreft zijn dat de twee belangrijkste aanbieders van streaming muziek in de lage landen. Even inloggen met je Spotify-gegevens en je bent vertrokken.

Je logt trouwens in met je Facebook-account (als die gekoppeld is aan Spotify), wat wel bijzonder is. Meestal moet je voor hardware met Spotify-ondersteuning (zoals Sonos) een speciale login en wachtwoord opvragen. Deze Philips-aanpak is natuurlijk veel handiger.

gerelateerde items