Daarmee lijkt de M1 alvast een prima kandidaat voor mobiel gebruik, want de kleinere constructie maakt het een stuk makkelijker om de hoofdtelefoon op te bergen wanneer je hem niet in gebruik hebt. Bovendien zorgen de draaibare oorcups ervoor dat de M1 ook lekker plat opgeborgen kan worden, zodat hij probleemloos in een normale aktentas past.

Philips levert overigens ook meteen een zacht opbergtasje mee voor de M1, kwestie van de mooie buitenkant niet te beschadigen.

Opvallend is dat Philips erin geslaagd is om een elegant, lichtgewicht  design (de M1 weegt nog geen 170 gram, exclusief kabel) te combineren met een erg robuuste constructie, die het beste doet vermoeden voor de levensduur. Zo zijn we bijzonder te spreken over het instelsysteem voor de hoofdband, dat met fijne, precieze klikjes op de juiste grootte ingesteld kan worden.

Het frame van de hoofdband is zelfs voorzien van een schaalindeling, waardoor het uiterst eenvoudig is om de M1 meteen exact in te stellen. Kortom, de M1 voelt echt aan als een duurzaam kwaliteitsproduct.

Zoals je mag verwachten van een hoofdtelefoon die zo’n 200 euro kost, zien ook het design en de afwerking er prima uit. Ze onderscheiden de M1 alleszins duidelijk van de goedkopere Philips-hoofdtelefoons voor onderweg, waarbij ook de materiaalkeuze een stuk luxueuzer overkomt. Net als bij de andere Fidelio-hoofdtelefoons ligt de nadruk dus eerder op en tijdloze elegantie dan op een flashy, extravagant design.