Laten we maar meteen van start gaan door te bevestigen dat de verschillen tussen de M1 en de M1BT nogal gering zijn. Door in onze review van de Fidelio M1 te duiken - klik daarvoor hier - ontdek je al veel over de kwaliteiten van zijn draadloze tweeling. Ben je geïnteresseerd in de Bluetooth-versie, loer dan toch eerst even naar de test van de M1.

Net als de M1 is de M1BT een kleine hoofdtelefoon die je op liever dan over je oren draagt. Trouw aan het Fidelio-credo is de M1BT een goed afgewerkt product, al oogt de bouwkwaliteit toch net iets minder dan pakweg de Philips X1- (lees hier de test) of de nieuwe Fidelio L2-hoofdtelefoon.

Niettemin we zijn er vrij van overtuigd dat de M1BT tegen een stootje kan, en het geheel oogt allesbehalve goedkoop. De met leder omwikkelde hoofdband en de metalen ringen die de band verbinden met de oorschelpen zien er prima uit. Een medewerker van Philips maakte ons wijs dat die ringen gefabriceerd worden door Tissot. Zeker weten we dat niet, maar ze ogen in elk geval zeer kwalitatief.

Ook handig vinden we de indicatiestreepjes zodat je de hoofdband altijd juist kan instellen. Een mobiele hoofdtelefoon wordt nu eenmaal wel vaker tijdens transport in- en uit elkaar geschoven. Dankzij de streepjes kan je de M1BT snel opnieuw en symmetrisch op de juiste grootte instellen.