Toen we eind 2012 de Fidelio X1 testten, vonden we het een van de beste betaalbare hifi-koptelefoons van het moment. Weliswaar met schoonheidsfoutjes, die netjes door de nieuwe X2 worden weggewerkt.

Als we in de context van hoofdtelefoons en andere audio over Philips spreken, dan bedoelen we eigenlijk ‘Woox’. En dat betekent inmiddels ‘dochter van Gibson’, de gitaarbouwer die ook de thuisafdeling van Pioneer en Onkyo bezit, en aandelen in Teac en Esoteric bezit. Gemakkelijkshalve zullen we toch over Philips blijven spreken, want dat is ook het merk waaronder hoofdtelefoons zoals de nieuwe Fidelio X2 verkocht blijven worden. Nu is Philips misschien niet het eerste merk waar je aan denkt bij hoofdtelefoons op topniveau. En dat is eigenlijk wel onterecht.

De afgelopen jaar of twee heeft de onderzoeksafdeling gevestigd op het industrieterrein van Haasrode bij bierstad Leuven - vast toeval - heel goede producten ontwikkeld. De L1 en L2 bijvoorbeeld, maar ook de Fidelio M1 en M1BT zijn fijne hoofdtelefoons van hoge kwaliteit. En de Fidelio X1 natuurlijk, Philips’ meest op de hifi-liefhebber gerichte hoofdtelefoon.