Installatie

Bij het uitpakken zorgt de HTS9140 meteen voor gemengde gevoelens: de soundbar is blauw! Gelukkig alleen aan de achterkant, maar blauw? Gelukkig is de bijhorende subwoofer wat minder extravert aangelegd.

Naar de aansluitmogelijkheden is het even zoeken. De in- en uitgangen zitten immers weggestopt achter afneembare klepjes; verschillende klepjes voor verschillende aansluitingen.

We tellen slechts één HDMI-aansluiting, en dat beperkt de mogelijkheden. Gelukkig is er een ruime selectie van andere aansluitingen aanwezig: coax-in, optisch-in, usb, LAN (voor de ingebouwde DLNA-compatibele mediabrowser en NetTV), video-out (composiet en component), Wi-Fi (via een optionele usb-adapter), aux-in, dock for iPod (via een optionele connector), FM-antenne en – dit zien we echt niet graag – een niet-gestandaardiseerde aansluiting voor de subwoofer.

Sterker nog, de kabel zit vast in de subwoofer en kan dus alleen op een opzichtige manier worden verlengd. Allemaal goed als je voldoende hebt aan een kabel van ongeveer 360 centimeter, maar wij vinden dat toch niet al te lang voor een doorsnee woonkamer. Waarom kan dit trouwens niet gewoon draadloos, zoals bij sommige concurrerende sets?
 

gerelateerde items