De Soundhub HTS9221 sluit aan bij een trend van kleinere, leuker ogende home-theatersystemen. Hij bestaat uit een compacte hoofdeenheid, twee kleine satellietluidsprekers en een subwoofer. De subwoofer is actief en moet dus met het stroomnet verbonden worden.

De hoofdeenheid is via een drie meter lange kabel verbonden met de sub. Die kabel geeft niet alleen het geluidssignaal door maar staat ook in voor de stroomvoorziening – het is dus niet nodig op de hoofdeenheid ook nog eens op het stopcontact aan te sluiten.

De satellieten worden op hun beurt verbonden met de hoofdeenheid. De bijgeleverde kabels zijn vier meter lang, wat in de meeste scenario’s moet volstaan. Hou er wel rekening mee dat de je kabels niet kan verwisselen, ze hangen vast aan de luidsprekers en hebben aan de andere zijde een speciale connector.

Naast de gebruikelijke beslommeringen met kabels moet je ook even opletten bij de plaatsing van de hoofdeenheid. Ondanks zijn slot-loader schijfstation zet je hem immers best boven op een schap in plaats van ergens in een kast. De iPod-dock van de HTS9221 klapt immers aan de zijkant van het toestel naar buiten. Onder een laag schap is die dus onbruikbaar. Bovendien staat het display van de hoofdeenheid aan de bovenzijde. Nu krijg je voor de meeste zaken wel een on-screen display op de televisie, maar wie bijvoorbeeld wat wil sleutelen aan de klank van de televisie die je via ARC (Audio Return Channel) aansluit is op het schermpje aangewezen.

De Soundhub beschikt helaas niet over extra HDMI-ingangen, maar voor audio zijn er wel twee extra digitale ingangen: coaxiaal en optisch.