Features

Een tweemaal 50 watt krachtige klasse-D versterker, om te beginnen. Die versterkt het signaal dat aangeleverd wordt door de FM-tuner met RDS, internetradio, streamingmogelijkheden – niet alleen voor muziek, maar ook voor foto’s – en de USB-poort. Oh ja, en de cd-speler.

Maar het meest originele onderdeel is allicht de meegeleverde harde schijf. Die heeft een opslagcapaciteit van 160 gigabyte, precies evenveel als een iPod Classic in zijn laatste incarnatie. De Philips komt dus zowel qua looks als mogelijkheden uiterst bekoorlijk voor de dag.

Zullen we dat feestje gauw even vergallen door de prijs te noemen? 799 euro moet de MCi-8080 kosten... Niet niets, maar eigenlijk nog schappelijk gezien het totaalpakket.

De luidsprekers zijn zoals gebruikelijk tweeweg basreflexspeakers, maar de door Philips meegeleverde exemplaren zien er wel een stuk beter uit dan wat we gewend zijn bij compacte sets. Ze zijn trouwens ook dieper en zwaarder. De woofer/middentoner is in een geel materiaal uitgevoerd dat aan Kevlar doet denken, terwijl de dometweeter half uit de kast steekt. Heel leuk allemaal.

De twee apparaten moeten aan elkaar worden gekoppeld met een speciale systeemkabel. Die is echter zodanig kort dat er maar één mogelijkheid is: het apparaat met de disclade moet onderaan, het apparaat met het touchscreen er bovenop. Het apparaat met de schijflade heeft achteraan een composiet- en een HDMI-uitgang. Dat komt omdat het apparaat ook dvd’tjes kan uitlezen, en dan moet dat beeld natuurlijk wel ergens naartoe.

Een aansluiting voor een los verkrijgbare iOS-dock is hier eveneens aanwezig. Op het apparaat met het touchscreen zit links achteraan nog een Wi-Fi antenne, en ook de hoofdtelefoonuitgang en de USB-poort zitten achteraan. Dat oogt netjes – geen aansluitpoorten die het mooie frontpaneel ontsieren – maar het is niet altijd even praktisch.

De meegeleverde USB-schijf is een compact, draagbaar exemplaar. Het is de bedoeling dat je muziek van je pc naar de schijf kopieert, waarna je ze verbindt met de MCi-8080. Grappig detail: de handleiding staat op de harde schijf; die moet je dus eerst even kopiëren naar je pc.

Als je het gebeuren met de harde schijf wil omzeilen, dan kan je ook naar de Philips streamen vanaf een pc of Mac. Philips levert daar ook software voor: Media Browser voor pc, Twonky Media Server voor Mac. Je kan echter ook gewoon via DLNA streamen. Uniek binnen deze test is dat de MCi-8080 ondersteuning biedt voor Spotify.

gerelateerde items