Praktijk

Je zou denken dat het aanraakgevoelige kleurenscherm zorgt voor een uiterst luxueuze bediening, maar dat valt een beetje tegen. Het duurt namelijk dikwijls ietsje te lang eer je bedieningscommando’s uitgevoerd worden, en dat is nogal irritant. Zeker als je door wat langere lijsten wil scrollen. Sowieso is de user-interface in zijn geheel niet echt geweldig. 

Ook onze USB-sticks worden met weinig enthousiasme uitgelezen. Gewoon wat muziekbestanden in een map gooien en die dan op de USB-stick zetten is kennelijk niet voldoende.

Een iPod Classic aankoppelen via USB zet ook geen zoden aan de dijk; die wordt namelijk niet herkend. Je zal dus toch echt een docking station moeten aanschaffen als je naar een iOS-apparaat wil luisteren met de MCi-8080.

De laagweergave die de Philips produceert is qua impact en bereik minder overtuigend dan we verwacht hadden. Het potentiële voordeel van de grotere kastinhoud van de speakers – in vergelijking met de meeste andere testdeelnemers – wordt dus niet echt uitgespeeld. Het hoog is sprankelend, helder en fel. Als de luidsprekers recht naar je oren gericht zijn, hou je een sound over die wat naar het schreeuwerige neigt.

Tot slot willen we het nog even hebben over de MP3700 (249 euro). Dat is een losse netwerkspeler waar de MCi-8080 muziek naar kan streamen. Op die manier kan je dus een compleet multiroomsysteem bij elkaar fietsen, met deze miniketen als centrale schakel. Best uniek, want we kennen geen andere compacte set die deze mogelijkheid biedt.

3/3
gerelateerde items