In FWD Magazine 35 testten we een vijftal homecinemasets die je voor zo'n 550 tot 750 euro in huis haalt. Scherpe prijzen voor 2.1-sets met een ingebouwde Blu-ray-speler, maar het kan nog goedkoper. Zoals bij deze Philips HTS5220 bijvoorbeeld, die netjes onder de kaap van 500 euro blijft. 

Systemen uit dit prijssegment verraden hun budgetgerichte afkomst weleens door een minder fraai design of kleine afwerkingsdetails die over het hoofd gezien werden in de ontwerpfase.

De Philips HTS5220 trapt alvast niet in die val: dit audiosysteem met ingebouwde Blu-ray-lezer weet zich in positieve zin te onderscheiden van de concurrentie met z'n erg fraai vormgegeven, rechtopstaande ‘main unit’ - de centrale schakel in deze set.

Hij is groter – ruim 43 centimeter breed – dan je op basis van de foto’s zou denken. De afwerking is goed; zowel de main unit als de luidsprekers zijn beter afgewerkt dan de meeste andere 2.1-sets die we tegenkomen in dit segment. Maar laat je niet vangen door de geborstelde aluminium look op de onderste helft van de voorzijde van de main unit: het is gewoon plastic.

De hoofdunit leunt enkele graden achterover op zijn voet, waardoor het display beter afleesbaar is als je betrekkelijk dicht bij het apparaat zit. We vinden het wel jammer dat de unit niet kan roteren op z’n voet.

Diezelfde elegantie zien we ook terug aan de achterzijde. De aansluitingen zijn hier verborgen onder een grote klep – bijna even breed als het apparaat zelf – met een opening aan de onderzijde. Op die manier zijn de poorten en connectoren onzichtbaar.