Bij Pioneer was het de afgelopen jaren eerder stil op stereovlak. Een stilte voor de storm, zo blijkt nu, want de Japanse AV-specialist presenteerde een tijdje terug een volledig nieuwe stereolijn waarin je geïntegreerde versterkers, SACD-spelers en zelfs netwerkspelers vindt.

Net in die diversiteit ligt de grote sterkte van het Pioneer-aanbod, want door slimme combinaties te maken kan je een stereoset samenstellen die precies bij je eisen en – ook niet onbelangrijk – je budget aansluit. 

Zo kan je voor een bedrag van minder dan 1.000 euro al een stereoset samenstellen die bestaat uit een versterker, CD-speler en streamer. Heb je geen nieuwe streamer nodig, dan kan je het totaalbedrag zelfs onder 500 euro houden door bijvoorbeeld de A-10 versterker en PD-10 SACD-speler te combineren.

Dat ontkracht meteen het vooroordeel dat losse stereocomponenten per definitie duurder uitvallen dan een degelijke alles-in-één oplossing.

Ook qua functionaliteit kan je alle kanten uit. Wie zijn installatie graag zo eenvoudig mogelijk houdt, kan kiezen voor toestellen die alleen over analoge aansluitingen beschikken.

Zoek je het iets hogerop in het aanbod, dan komen fijne extra’s zoals digitale ingangen of zelfs een USB-DAC binnen handbereik. Kortom, het is maar wat je wil en wat je te besteden hebt.