Eenvoud troef?

Wanneer we de componenten uit hun verpakking halen, is er weinig dat het betaalbare karakter van deze set verraadt. Integendeel, de solide constructie van de behuizingen en de verzorgde afwerking ziet er net uitgesproken chique uit als je van klassieke, eerder minimalistische designs houdt en het bescheiden prijskaartje in het achterhoofd houdt.

Het enige puntje van kritiek gaat naar de leesbaarheid van de tekstlabels op onze zwarte testunit, die onder gedimd licht net wat te weinig contrast bieden. 

We richten onze aandacht eerst op de A-50, de centrale schakel in deze set. Veel opvallends valt er eigenlijk niet te melden: op het frontpaneel staan drie draaiknoppen waarmee je de balans, hoog- en laagweergave kan regelen, helemaal rechts staat een bronkeuzeknop en met de grootste draaiknop bedien je het volume.
 


Toetsen voor de speakerkeuze, loudness en de ‘Direct’-stand (die de toonregeling omzeilt) vervolledigen het plaatje, aangevuld met kleine indicatielichtjes die de bronselectie aanduiden. Lekker eenvoudig en zo hoort het ook bij een stereoversterker.

De knoppen zijn weliswaar vervaardigd uit kunststof, maar ze draaien soepel en precies, voelen aangenaam aan en doen hun werk dus meer dan naar behoren. Met de kwaliteitsindruk zit het alleszins meer dan snor.

Op de achterkant vinden we alleen de ‘usual suspects’ terug: vier analoge ingangen op cinch, een ingang voor een platenspeler met MM-element (de duurdere A-70 weet ook raad met MC-elementen) en een in- en uitgang voor een recorder. Tel daar nog een main-in bij waarmee je de A-50 als pure eindversterker kan inzetten en twee paar luidsprekeraansluitingen, en we zijn al rond.

Hier hadden we eigenlijk alleen nog een pre-out of subwooferuitgang bij willen zien, aangezien nu alleen maar aansluitingen op speakerniveau mogelijk zijn voor een sub.

De CD-ingang verbinden we met de analoge uitgang van de PD-50 SACD-speler, terwijl we een Philips 40PFL5507 televisie en M2 Tech HiFace audio-interface aansluiten op de digitale ingangen van de cd-speler. Als luidsprekers gebruiken we onder meer de JBL Studio 590 en Teufel Ultima 800 MK2.

gerelateerde items