Hetzelfde verhaal gaat eigenlijk op voor de geluidsverbeteraars die op PD-50 en N-50 zitten. Zo zorgt de Sound Retriever ervoor dat zwaar gecomprimeerde tracks wat ‘afgeronder’ klinken, terwijl de Hi-bit 32 upsampling voor wat extra detail lijkt te zorgen zonder dat het verschil wereldschokkend is. Wat je verkiest blijft in de eerste plaats natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Leuk om weten is dat al deze functies zich perfect laten bedienen vanaf de remote, een slank en lang kastje uit aluminium. Met de afstandsbediening van de versterker kan je trouwens ook de basisfuncties van de netwerkspeler en CD-speler bedienen, zodat die ene remote eigenlijk volstaat voor dagelijks gebruik.

Alleen wanneer je een digitale input van de cd-speler of netwerkspeler wil selecteren zal je er het juiste kastje even bij moeten
nemen.

Minder handig gaat het eraan toe wanneer we een USB-stick of iPod aansluiten op de PD-50 en op zoek gaan naar specifieke tracks. De klank blijft indrukwekkend voor dit prijsniveau, maar bij gebrek aan een app (een CD-speler kan je nu eenmaal niet op je thuisnetwerk aansluiten), een groot display of GUI verloopt de navigatie veel moeizamer dan bij de N-50 netwerkspeler.

Ligt het accent van je muziekbeleving op digitale bestanden en is er geen budget om zowel de CD-speler als netwerkspeler in huis te halen, dan kies je dus beter voor de N-50.

gerelateerde items