Klein maar fijn

Zonder twijfel is dit het toestel met het kleinste display van alle netwerkspeler. Het is een heel knap en kleurrijk scherm van 2,5 inch, daar niet van, maar je moet bijna met je neus bovenop de N-50 zitten om de kleine letters te kunnen ontcijferen.

Cover-art en informatie verschijnt er netjes op, maar het is gewoon heel moeilijk leesbaar op typische woonkamerafstanden. Het is wellicht de grootste kritiek die we op deze Pioneer kunnen hebben. De volgende versie dus graag met een schermpje van 3,5 of 4 inch, alsjeblieft.

Gelukkig heeft Pioneer de app om de N-50 mee aan te sturen (ControlApp) uitstekend voor elkaar en zie je op het scherm van je smartphone gewoon dezelfde informatie verschijnen als op het kleine display.

Net zoals de Onkyo T-4070 en de Marantz NA7004 is dit een toestel met schijnbaar onbegrensde mogelijkheden. Het aantal aansluitingen achteraan is bijzonder uitgebreid: naast twee aparte digitale inputs (coaxiaal en optisch) vinden we ook een asynchrone USB-poort waarlangs je een computer kan aansluiten, ook voor muziekbestanden van 24 bit/192 kHz.

Een USB-poort is er vooraan, maar ze is wel compatibel met zowel opslagmedia als iPods. Bestanden tot 24 bit/96 kHz zijn welkom langs deze weg. Geluid stuur je naar buiten via een optische of coaxiale aansluiting, of gewoon analoog via cinch.

Er zijn ook twee bijkomende uitbreidingen mogelijk, in de vorm van een Bluetooth-adapter en een Wi-Fi-module. Standaard kan je de N-50 namelijk enkel aansluiten via een ethernetkabel. Dat kan je zien als een tekortkoming van dit toestel, al valt de kostprijs van de officiële draadloze adapter wel mee: 70 euro.

gerelateerde items