Apps

Zoals gezegd bedien je de N-50 best via de ControlApp die Pioneer gratis ter beschikking stelt. Het is een van de betere apps in deze test. Ze reageert snel en is eenvoudig in gebruik. Alleen het internetradioluik is nogal excentriek.

Als je deze optie kiest, begint automatisch het laatst beluisterde station te spelen. Leuk als je verknocht bent aan dat ene station, maar je moet wel een aantal keer tikken als je een nieuw station wil zoeken. Je kan overigens ook niet zoeken op een naam, enkel door lijsten. Positief is dan weer dat er heel wat podcasts aanwezig zijn.

De Pioneer-app is beschikbaar voor iOS en Android. Een merkwaardige bug bij de iOS-versie is dat lijsten (zoals artiestenlijsten via DLNA) maar op de helft van het scherm verschijnen. Zeker op een tablet valt deze lacune extra op. Het lijkt ons geen gigantische inspanning te vragen om dit probleem op te lossen, dus hopelijk pakt Pioneer dat in een komende update aan.

Ergens vermoeden we dat het probleem te maken heeft met de bescheiden resolutie van het schermpje op de N-50 zelf. Bij het bekijken van lijsten van radiostations zie je op deze display immers maar vier items – en dat is precies wat er ook op een smartphone kan bekeken worden. Nochtans is er op de iPad ruimte voor een achttal. Hierdoor lijkt er ergens iets fout te gaan, een indruk die we zelf kregen toen we de app de eerste keer openden.

Een zware gebruiker van de ControlApp mag ook niet overenthousiast de meegeleverde afstandsbediening in de vuilbak kieperen. De ‘echte’ remote is immers de enige waarmee je de instellingen van de N-50 kan benaderen. Ook het inschakelen van enkele audiofiele opties kan enkel met dit ding. Zelfs op de voorkant van de speler zelf ontbreken de relevante knopjes.

(Update: de ControlApp werd recent geüpdatet om een aantal problemen aan te pakken. Deze update hebben we echter niet getest, omdat de N-50 terug naar de fabrikant.)is.

gerelateerde items