Streaming

Overigens is de N-50 ook Air Jam-compatibel. Dat is een leuke party-feature die Pioneer op wel meer apparaten uitspeelt, en toelaat dat meerdere mensen samen via hun smartphone een gezamenlijke playlist samenstellen en stemmen op liedjes die voorbij komen.

Best geinig, maar het veronderstelt wel dat de optionele Bluetooth-adapter present is. Air Jam werkt immers enkel via deze weg. Over Bluetooth gesproken: het is spijtig dat geen enkel toestel in onze recente netwerkspelertest Bluetooth-streaming via de apt-X codec ondersteunt. Gezien de nadruk op hoogwaardige DAC’s en hogeresolutiebestanden eigenlijk een beetje vreemd. Maar die kritiek is dus niet enkel op deze Pioneer van toepassing.

Airplay is ook van de partij, wat de N-50 meteen aantrekkelijker maakt voor iTunes- en Apple-gebruikers. De ondersteuning is echt heel goed: de gestreamde muziek klinkt heel fris en alle informatie wordt mee doorgestuurd. Je ziet zelfs de cover van het geselecteerde album op het schermpje, maar helaas niet in de app.

Sinds de recente firmware-upgrade is er overigens ondersteuning voor Apple Lossless toegevoegd. Het eveneens lossless FLAC-formaat werd reeds afgespeeld.

Wat we hier wel missen is de integratie van online muziekdiensten. Voeg Spotify of Deezer toe aan de N-50 en het toestel is qua features haast niet te verslaan.

gerelateerde items