Audiofiel

Net als Cambridge Audio benadrukt Pioneer sterk dat de N-50 een audiofiele speler is. Twee opties moeten veeleisende luisteraars met fraaie hifi-installaties overtuigen: Hi-Bit 32 en Pure Audio.

Waar gaat het precies om? Kies je voor Hi-Bit 32, verwerkt de N-50 het digitale signaal niet alleen maar wordt de muziek bovendien geüpsampled naar 32 bit. Om platgecomprimeerde MP3's te verbeteren is er de Sound Retriever, die lossy muziek rijker moet laten klinken. En met Pure Sound schakel je al deze opties desgewenst uit en zodat de streams met een minimum aan processing naar het analoge domein worden omgezet.

Hoewel niet iedereen fan zal zijn van de Sound Retriever, maakt het toch een positief verschil bij streams in een lagere kwaliteit. Het uitproberen waard voor zaken als internetradiostations en MP3’s van 128 kbps, me dunkt.

Net zoals bij de andere functies moet je uiteindelijk zelf afwegen of je ze van toegevoegde waarde vindt door ernaar te luisteren. Sommige vinden de Retriever-functie wellicht lichtjes artificieel klinken, maar gebeurt allemaal wel met zachte hand. Zo worden lage tonen iets aangedikt, maar blijft het subtiel.

gerelateerde items