Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de PDX-Z9 is een heel aparte machine. Deze modern ogende all-in-one heeft immers verrassend veel aandacht voor klassiekere media. Zo heeft hij bijvoorbeeld een ingang voor draaitafels met MM-element (moving magnet) aan boord en maakt hij ook geen problemen over sacd’s – tenminste, de stereovariant daarvan.

Daarnaast is de PDX-Z9 DLNA-compatibel, wat inhoudt dat hij verbonden kan worden met een computernetwerk. Een speciale iPod-ingang is eveneens van de partij, maar met dvd’s moet je niet aankomen. Beeldweergave is immers niet aan deze Pioneer besteed.

Het (sa)cd-gedeelte is compatibel met cd, cd-r(w), sacd, mp3 en wma. Daarnaast is er ook een tunergedeelte aan boord, waar je 30 voorkeurzenders in kan opslaan. Door te navigeren naar de zogenaamde ‘Media Home Gallery’, kan je luisteren naar muziek vanaf een usb-stick, een iPod – een speciale verbindingskabel wordt meegeleverd – internetradio of andere audio-apparatuur op het netwerk. Muziekbestanden die zijn opgeslagen op een pc of op een DLNA-compatibele mediaserver kunnen dus net zo goed worden weergeven.

Ondanks de vele mogelijkheden laat de PDX-Z9 zich vlot bedienen. Toch hadden sommige knopjes op de afstandsbediening echt wel wat groter gemogen.