Jamie Biesemans

Streaming voorop

Pioneer zet bij deze soundbar vooral in op streaming. Er is dus geen ingebouwde Blu-rayspeler, maar de N700 geef je via WiFi of ethernetkabel toegang tot het netwerk en dan kan je media via DLNA streamen.

Dit vooropgesteld dat je de soundbar via de ARC-compatibele HDMI-poort aan je tv verbindt. Dat hoeft niet per sé, want er is ook een ingang voor een optische kabel. Gebruik je die, dan wordt de N700 wel helemaal ‘dom’, zie je geen interface op het tv-scherm verschijnen en moet je de afstandsbediening van de soundbar gebruiken om het volume te regelen. Gebruik dus – als het kan – een HDMI-kabel.

Er zijn trouwens twee optische ingangen; altijd handig als je de audio van externe bronnen zoals een console of cd-speler uit de N700 wil laten komen.

Smartphone- en tabletgebruikers blijven niet in de kou staan, want je kan via Bluetooth audio streamen naar de SBX-N700 en via Miracast het volledige scherm van (nieuwere) Android-apparaten spiegelen. Uiteraard geldt hier weer dat je de Miracast-functie enkel goed kan gebruiken als de N700 via HDMI aan je tv hangt.

gerelateerde items