Jamie Biesemans

Aan de slag

De setup van de N700 is zeer eenvoudig, zoals het hoort. Zo maakte de draadloze woofer meteen en zonder interventie van mijn kant contact met soundbar.

Over de afstandsbediening is het enthousiasme wat beperkter. Het is eerder klein en de knoppen voelen wat sponsachtig aan, waardoor je geneigd bent om hard te drukken. Neen, geef ons maar de ControlApp die je voor Android- en iOS-toestellen kan downloaden. Die is handiger en oogt gewoon veel beter.

We speelden een resem mediabestanden af over het netwerk, over een netwerkkabel. De menu’s om dit te doen zijn heel sober maar daardoor ook helder. Geen franjes weliswaar, zoals filminformatie of iets dergelijks. Spelen met toepassingen als Plex hebben ons op dat vlak wat verwend.

DLNA-bronnen op het netwerk (in dit geval een paar NAS’en en een pc) verschenen meteen in het overzicht en ook het neuzen door folders verliep soepel. Wel viel het op dat videobestanden wat tijd nodig hadden om te starten, soms tot 15-20 seconden. Maar dat is nu niet bepaald een groot struikelblok.

De N700 toonde zich een extreem competente mediaspeler. Het speelde nagenoeg alle video-testbestanden af, incluis MKV-bestanden met meerdere audiosporen en ondertiteling. Op audiovlak struikelde de speaker enkel over Apple Lossless-bestanden en sommige hoge resolutie-FLAC’s. 

gerelateerde items