Jamie Biesemans

Dominante sub

Standaard staat de subwoofer vrij stevig ingesteld. Zelfs in onze grotere woonkamer waren we geneigd om deze te trimmen op min 2 tot 4. Dat is naar persoonlijke smaak (en die van de buren), uiteraard.

Maar het is een feit dat de sub zeer dominant is, wat de N700 een zeer imposante maar niet zo gedetailleerde klank geeft. De soundbar zelf is nochtans een exemplaar dat behoorlijk knap uit de hoek komt, maar tegelijkertijd overstemd wordt door die subwoofer. Heerlijk voor actiefilms, zoals bij onze testscènes uit ‘Red’ en ‘Sherlock Holmes’, maar bij een reguliere tv-uitzending kan het overaanbod aan laag wat teveel van het goede zijn.

De surround-instelling voegt wat ruimtelijkheid toe – wij vonden het wel ok voor films, maar niet voor andere media – maar echt een rondom gevoel heb je niet. Maar dat verwachten we eerlijk gezegd ook niet.

De Sound Retriever-optie is meer iets voor de liefhebbers: in essentie is het een equalizer-preset die hoog of laag aandikt, naargelang welke stand je kiest. Er zijn nog een drietal presets – games, film en muziek – waar ook de boodschap geldt: probeer ze eens uit en zie of je aangenaam vindt.

gerelateerde items