Pioneer bewees met zijn vorige lichting AV-receivers al dat het vernieuwend uit de hoek kan komen, en dat merken we ook weer bij de nieuwe VSX-1122-K.

Het is een relatief onopvallende maar uit de kluiten gewassen AV-receiver waarbij het frontpaneel wordt beheerst door twee grote draaiknoppen: één voor de bronkeuze en één voor het volume. Daar tussen prijkt een groot scherm waarop heel wat informatie wordt getoond – voldoende om meteen over alle  noodzakelijke info te beschikken.

Onderaan zit een afneembaar klepje met enkele aansluitingen: een HDMI-ingang, een USB- en composiet video-aansluiting voor een iOS-toestel of USB-media, en een ingang voor de meegeleverde meetmicrofoon. Daardoor ziet het front er relatief opgeruimd uit.

Op de achterkant gaat het er natuurlijk drukker aan toe, met onder meer zes HDMI-ingangen en één HDMI-uitgang. Opvallend is de tweede USB-poort achteraan, die alleen bedoeld is voor de optionele Bluetooth- of WLAN-adapter.

Voor het aansluiten van luidsprekers zijn er negen paar luidsprekerterminals aanwezig, aangevuld met twee pre-outs voor je subwoofer(s). Die terminals staan overigens bijzonder dicht op elkaar. Wie weinig geduld of minder behendige vingers heeft, kiest best meteen voor luidsprekerkabels met banaanstekkers.