Toon alles (6)

Nuttige extra's

De Pioneer kan ook voor muziek zorgen in een bijkomende zone, maar wel alleen als het signaal langs analoge weg binnenkomt in de VSX-921. Een vervelende beperking, maar dat is niet abnormaal in deze prijsklasse.

Een tweede afstandsbediening vinden we altijd handig bij een apparaat dat twee verschillende ruimtes aanstuurt, maar die ontbreekt helaas. Ook dat is echter niet ongewoon op dit prijsniveau.

Uiteraard beschikt deze Pioneer ook over een netwerkaansluiting. Desgewenst kan je zelfs draadloos muziek streamen, maar dan moet je wel de optionele Pioneer AS-WL300 Wi-Fi-adapter aanschaffen. Die kost 99 euro. Ook voor streaming via Bluetooth biedt Pioneer overigens adapters aan, met de AS-BT100 en AS-BT200 (beide 99 euro).

Om een verbinding te maken met je muziekcollectie op je thuisnetwerk, maakt de VSX-921 gebruik van de DLNA 1.0- of 1.5-structuur. Internetradiostations weergeven kan ook, en wel met de bekende vTuner-database. Voor alle duidelijkheid: het hele streamingverhaal is beperkt tot audio, dus voor foto’s of video’s heb je nog steeds een apart toestel nodig. Maar dat geldt eigenlijk voor alle AV-receivers van de huidige generatie...

Opmerkelijk is dat de VSX-921 geleverd wordt met een speciale kabel om een iOS-apparaat digitaal aan te sluiten, terwijl AirPlay eveneens ondersteund wordt.

gerelateerde items