Toon alles (6)

Praktijk

De VSX-921 krijgt het gezelschap van de BDP-LX71 Blu-ray-speler van hetzelfde merk en van een Sonos ZP90 netwerkspeler. Vervolgens wordt een Palladium-
luidsprekerset van Klipsch aangekoppeld en een Sunfire True Subwoofer Signature. Nadat we alles hebben aangesloten nemen we onze iPad erbij en gaan we aan de slag.
We draaien eerst een aantal muziektracks in stereo.

In veel gevallen is het namelijk precies dat wat een AV-receiver doet in de woonkamer, afgewisseld met een occasionele surroundtrack van een film. De VSX-921 komt hier aardig mee weg, maar in vergelijking met duurdere apparaten ontbreekt het aan finesse en muzikaliteit.

De VSX-921 heeft namelijk een wat ongepolijst, koel klankkarakter. Verder is het geen superkrachtig powerbeest. Dat maakt hem moeilijker te combineren met minder gevoelige luidsprekers. Met name als er in de stereomodus geen subwoofer mee zou spelen.

Uiteraard is de bridgemogelijkheid – de frontluidsprekers krijgen dan de dubbele hoeveelheid vermogen toebedeeld – wel een stap in de goede richting.

Muziek in surround – we luisteren naar de Blu-ray van Dark Side of the Moon – zorgt voor een gelijkaardig geluidsbeeld als in stereo, maar het moet worden gezegd dat het met de scheiding van de verschillende kanalen wel goed zit.

Tijd voor film. Achtereenvolgens verdwijnen de Blu-ray discs van The Road en Toy Story 3 in de speler. En dat klinkt behoorlijk goed. De powerreserve is nog steeds niet gigantisch, maar het klankkarakter bevalt.

Niet dat de Pioneer het met films miraculeus beter doet dan met muziek in surround, maar onze hersenen interpreteren geluid nu eenmaal duidelijk anders als ze er tegelijk een bijpassend beeld bij te zien krijgen. En dat laat zich ook hier voelen.

gerelateerde items