Toon alles (4)

Afwerking

De kast waarin de elektronica zit maakt een bijzonder degelijke indruk, met een afwerking in metaal en een stevig gewicht (4,7 kilogram). Wel jammer dat het apparaat ook het ‘diepterecord’ van de test draagt (353 millimeter). Je hebt dus al een aardig schapje nodig.

Bij de aansluitingen stoten we op een subwooferuitgang. Een pluspunt, want met de ondersteuning van een compacte sub is een significant betere geluidservaring mogelijk.

Wie muziek wil streamen zal een netwerkkabel boven moeten halen, want Wi-Fi ontbreekt. Een alternatief is de aanschaf van een extra apparaatje in de vorm van de Pioneer AS-WL300, die je kan aansluiten op de X-HM70. Daarmee kan je alsnog met Wi-Fi aan de slag.

De meegeleverde luidsprekers zijn (zoals meestal bij dit soort sets) tweeweg basreflexmodellen. Wat looks en afwerkingkwaliteit betreft zijn ze oké, maar ook niet meer dan dat. In de handleiding lezen we dat ze niet boven hoofdhoogte aan de wand of aan het plafond mogen worden bevestigd.

Omdat ze dan niet optimaal klinken, dachten we (en dat is ook zo), maar de reden die Pioneer aanhaalt is dat je jezelf zou kunnen verwonden mocht de grille er onverwacht afdonderen. Lachen! 

gerelateerde items