Met zijn in het oog springende vormgeving die doet denken aan een rugbybal, trekt de Pure Sensia onmiddellijk de aandacht. Ook het reusachtige touchscreen is natuurlijk geen alledaagse verschijning op een radio.

Er is op heel het toestel maar één toets te vinden, en daarmee zet je het toestel aan en uit. Ook die is overigens aanraakgevoelig, maar is naar onze mening nogal ongelukkig geplaatst. Laat je hand op het toestel rusten om met je duim het scherm te bedienen, en je zou de radio weleens ongewild kunnen uitschakelen.

Ook de afstandsbediening is minimalistisch: er zijn enkel toetsen voor volume, vorig/volgend, de bronselectie en de mute-functie. Voor de meeste handelingen moet je dus naar het toestel toe. Mikken met de remote is trouwens overbodig: ze gebruikt radiogolven in plaats van infrarood. 

We zetten ons voor het erg mooie scherm en beginnen de vele functies te verkennen. Het scherm is onderverdeeld in vier delen: links vind je de zenderlijst of muziekbibliotheek terug, rechtsboven selecteer je welke ‘app’ je bekijkt. Daar kan je Facebook- en Twitter-updates mee bekijken, het weer of een slideshow met foto’s die op het thuisnetwerk staan. Dit onderdeel kan je zelfs het volledige scherm laten vullen terwijl de muziek speelt.

Rechtsonder vind je informatie over het huidige station/nummer, onderaan staat de menubalk.