Net zoals Sonos heeft Teufel een ruim aanbod toestellen die passen binnen het eigen Raumfeld-concept. Te beginnen met vier actieve speakersets: de One is een tafelluidspreker die we eerder al op bezoek hadden in onze testruimte, de Speaker M en Speaker S zijn twee sets boekenplankspeakers (met een ingebouwde versterker van respectievelijk 120 en 60 watt), en de Speaker L is een set prijzige maar indrukwekkend klinkende drieweg kolomspeakers.

Wie liever met een eigen versterker en luidsprekers werkt, kan opteren voor de Connector. Dit kastje stuurt gestreamde muziek via een analoge cinch-kabel of een optische kabel uit, bijvoorbeeld naar een stereoversterker. (Sinds kort is er een nieuwe Connector, met als nieuwe functie het afspelen van hoge resolutie audiobestanden - een troef ten opzichte van rivaal Sonos). En daarmee hebben we nog niet alle componenten van het Raumfeld-universum beschreven. 

Er is ook de Raumfeld Base, een router met ingebouwde harde schijf. Je kan met dit apparaat verschillende kanten uit. Het is vooral bedoeld als audiobron, waarbij je muziekbestanden op de interne harde schijf opslaat, maar ook als centrale ‘host’ – zeg maar het brein van een Raumfeldsysteem. Je hebt een Base nodig als je meerdere zones wilt opzetten.

De Base kan daarnaast ook een eigen Wi-Fi-netwerk in de lucht brengen, zodat het bestaande draadloos netwerk niet belast wordt en gewoon voor het surfen kan gebruikt worden. In tegenstelling tot bij Sonos kan je het Wi-Fi-netwerk van de Base echter ook gebruiken met computers en smartphones.

In die zin is Raumfeld de meest complete oplossing op de markt: je kan er echt helemaal van nul mee beginnen, zelfs in een huis zonder bestaand Wi-Fi-netwerk.