Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Het betere werk

Het is een beetje gek, maar de Stereo M zou bij veel andere merken een topmodel heten - maar bij Raumfeld is dat niet het geval. Dat heeft alles te maken met de echte hifi-roots, waardoor Teufel het aandurft om zijn multiroomaanbod veel ruimer te maken dan de concurrentie. Een wat hoger segment wordt daarbij niet ontweken. Zo is er al jaren de Raumfeld Stereo L, bestaande uit een paar forse en indrukwekkend goede streaming vloerstaanders, waaraan een prijskaartje van 1.500 euro bengelt. Niet weinig als je kijkt naar een speelveld waar streamingspeakers eerder voor bedragen als 300 tot 500 euro van hand wisselen. Maar de L is dan ook hors catégorie, om even een term van de Tour de France te lenen.

De Stereo M kan je beschouwen als de kleinere broer van deze Stereo L, al spreken we hier wel over een alles behalve compacte set boekenplankspeakers. ‘Klein’ is hier niet op zijn plaats. Niet buiten categorie misschien, maar dan wel ‘catégorie une’. Met afmetingen van 42 x 21 x 27 cm en een gewicht van 10,5 en 11,5 kg, ga je deze speakers niet op eender welke boekplank parkeren. Waarom twee gewichten, vraag je je misschien af? Dat komt omdat één speaker de actieve is, met alle versterking en netwerkonderdelen ingebouwd. De tweede speaker is passief en wordt via een meegeleverde luidsprekerkabel met de actieveling aangesloten. Via de bijhorende app geef je trouwens aan of de actieve speaker het linkse of het rechtse kanaal afspeelt, zodat de plaatsing van het stopcontact nooit een probleem oplevert naar de stereoscheiding toe.

Daarmee raken we een belangrijk pluspunt van de Stereo M aan – eentje dat meteen ook de prijs van 900 euro relativeert. In de doos vind je niet één luidspreker, maar een paar volwaardige speakers. Met één aankoop haal je dus alles in huis om een mooie stereo-opstelling te bouwen. Bij anderen moet je altijd twee losse producten kopen en die via een app koppelen, als die optie tenminste mogelijk is. Stereo-pairing is immers niet bij elk streaming-product mogelijk.

gerelateerde items