Het scherm is voorzien van een piepkleine rand en is afgewerkt met een klein metalen profiel. Bovenaan is een camera in het frame weggewerkt en onderaan vind je het Samsung-logo, waardoor het scherm er aan de wand mooi symmetrisch uitziet.

Samsung heeft wel wat bespaard bij de aansluitingen. Zo zien we slechts drie HDMI-aansluitingen, dat is één minder dan vorig jaar. Ook de analoge VGA-aansluiting voor PC is verdwenen, Samsung gaat er duidelijk vanuit dat moderne laptops aangesloten worden via DVI/HDMI. Alle aansluitingen staan zijwaarts of naar onder gericht, ideaal om het toestel aan de muur te hangen.

De voet heeft een zeer uitgesproken ontwerp, love it or hate it. Hou er rekening mee dat het geen draaivoet is.

We besteden zelden aandacht aan de knoppen op het toestel zelf, maar Samsung heeft die toetsen vervangen door een kleine joystick, die rechts onderaan aan de achterzijde van het toestel te vinden is. Zo kan je met een hand achter het toestel reiken en met een aantal eenvoudige bewegingen het toestel bedienen. Veel handiger dan die toetsen, ook al gebruik je het waarschijnlijk weinig.

Maar dat is de minst opvallende verandering bij het gebruiksgemak. Samsung introduceerde bijzonder veel nieuwe technologie op vlak van bediening. De remote kreeg een nieuw kleedje en er is een tweede smart remote voorzien met een trackpad. Maar dat is niet alles, Samsung bouwde in deze televisie ook spraakherkenning en gebaarherkenning in.

Als kers op de taart wordt er ook nog een IR-blaster meegeleverd zodat je een settopbox voor digitale televisie en je Blu-ray-speler met de smart remote kan bedienen, of zelfs met de spraakcommando’s! Het gaat echt wel om een stevige portie nieuwe gimmicks, dus neem zeker je tijd om alles stap voor stap te verkennen. Ook op de redactie voelden we ons toch enigszins overdonderd door de enorme hoeveelheid nieuwe functies.