Smart-touch remote en IR-blaster

De nieuwe Smart Touch remote ziet er bijzonder eenvoudig uit. Het is een grote touchpad met enkele ingebouwde toetsen. De remote communiceert via Bluetooth met de televisie zodat je niet hoeft te richten.

Het concept is prima, maar aan de uitvoering kan nog verbeterd worden. Zo is het bewegen van de cursor met de touchpad vrij onnauwkeurig en is de reactietijd niet altijd even snel. De toetsen die onder het touchpad liggen zijn dan weer vrij hard om in te drukken, zodat je door het drukken soms de cursor verschuift. Vrij verassend allemaal, want touchpads in een laptop bestaan al geruime tijd en werken veel nauwkeuriger.

De smart remote is ook een universele remote. Je kan er de settopbox voor digitale televisie en je Blu-ray-speler mee bedienen. Zelfs via de stembediening. Daarvoor levert Samsung een IR-blaster mee. Die communiceert draadloos met de tv en plaats je voor het te bedienen toestel. Even de wizard doorlopen waarin je aangeeft welk merk en model speler of settopbox je aansluit en klaar.

Die toestellen kunnen nu de kast in - je bedient ze voortaan gewoon met de smart-remote of je stem. Voor onze Sony Blu-ray-speler en Telenet Digicorder werkte dat alvast prima.

gerelateerde items