Vele mogelijkheden

Dat er een paar buizen in deze dock zitten, was voor de marketingafdeling wellicht al genoeg geweest om de DA-E750 op de markt te gooien. Samsung verdient een schouderklopje dat ze het niet daar bij laten. Ook qua mogelijkheden profileert de E750 zich als een topper.

Er zit heel wat in dit kastje, wat je ook merkt als je het ding optilt. Dit is echt geen lichtgewicht. Oppassen waar je de vingers zet bij het verplaatsen van de dock trouwens, want de E750 heeft onderaan een down-firing subwoofer die je per ongeluk kan aanraken. Dat eventjes doen is wellicht geen ramp, maar als je er te veel druk op uitoefent is beschadiging mogelijk.

Op de doos prijkt de term ‘dual dock’, een verwijzing naar de wegklapbare smartphonedock met iPhone/ iPad- én micro-USB-aansluiting om Android-toestellen te koppelen. Bij die laatste zorgt USB enkel voor stroom, terwijl de muziek over Bluetooth vloeit. De uitzondering hierop zijn bepaalde Samsung-smartphones zoals de Galaxy Note en SII, die wél audio via een connector sturen. Je gebruikt dan een specifieke app.

De DA-E750 is een van de eerste docks die streaming via apt-X ondersteunt. Daarnaast kan er muziek worden doorgesluisd via Airplay of DLNA. Achteraan is er een line-in en USB-aansluiting waarmee je nog een muziekspeler of iPod kan aansluiten.

Een leuke is ook Soundshare, om via Bluetooth muziek van een tv naar de dock te sturen. Zo kan je zonder kabels toch een mooie klankupgrade aan de televisie geven. Het configureren en bedienen van de DA-E750 is kinderspel, al ga je wellicht bij het instellen van een Wi-Fi- netwerk naar de handleiding moeten grijpen.

gerelateerde items