Toon alles (7)
Redactie  FWD

Universele afstandsbediening

De tablet heeft nog een trucje achter de hand: speakers op de voorkant. Daardoor zit je niet makkelijk met je handen voor de speakers en hoor je het geluid veel beter, aangezien de speakers direct op je gericht zijn. 

De Smart Stay-functie vinden we eveneens een aangename toevoeging. De tablet houdt door een camera in de gaten of je effectief naar het scherm kijkt en zet indien nodig het scherm uit. We hebben de test gedaan in verschillende lichtomstandigheden en niet één keer maakte de tablet een fout. Als het scherm verduistert, moet je enkel naar de tablet kijken om het scherm te doen oplichten. Uiteraard lukt dit niet wanneer de tablet is vergrendeld.

Een grote verrassing is de ingebouwde IR-zender. Daarmee kan je met de meegeleverde Peel-software je televisie en randapparatuur bedienen. De lijst met ondersteunde toestellen zoals Blu-ray-spelers en versterkers is lang, enkel het aantal ondersteunde settopboxen is beperkt. Zo vinden we geen enkele Belgische of Nederlandse decoder terug. Helaas is de installatie niet echt handig. In dat opzicht kan Samsung nog veel leren van de Harmony-software van Logitech. 

Airplay is hot bij Apple, en dat heeft Samsung ingezien. Als tegenzet presenteert het AllShare Cast, waarmee je een televisie als tweede scherm kan aansluiten via hetzelfde thuisnetwerk. Voorlopig werkt het enkel op Samsungs nieuwste televisies. Een leuke functie, maar ze zit ver verborgen in de menu’s.

AllShare zorgt er wel voor dat je tablet DLNA-compatibel wordt, en hierdoor van andere DLNA-gecertificeerde toestellen mediabestanden kan plukken. Handig om een filmpje van op je NAS te bekijken, bijvoorbeeld.

gerelateerde items