Net als de Philips HTS9140, daagde ook deze Samsung HT-BD8200 enkele weken gelden in ons testlab op in het gezelschap van tien andere soundbars. De volledige vergelijkende test van deze sets lees je in FWD Magazine 33 - het nummer dat nu in de kiosk ligt.

Zoals we in de intro al even aanhaalden, overtuigt deze set meteen met z'n mooie design. Vooral de subwoofer springt in het oog, niet omdat hij opzichtig is maar wel omdat hij er veel duurder uitziet dan hij in werkelijkheid is. Aan de complete set is namelijk een adviesprijs verbonden van 899 euro, inclusief de ingebouwde Blu-ray-speler. En wie een beetje zoekt kan hem zelfs goedkoper op de kop tikken...

We bestuderen de HT-BD8200 nog even verder voor we gaan luisteren, en merken dat Samsung bepaald niet beknibbeld heeft op de aansluitmogelijkheden. We tellen een aansluiting voor een FM-antenne, een optische digitale ingang, LAN, draadloos LAN (optioneel), HDMI (enkel uit), component video, usb, een aux-in en een iPod-aansluiting. De dock die op de iPod-aansluiting past, zit trouwens gewoon standaard mee in de verpakking.

Daarna gaan we meteen aan de slag met de ingebouwde Blu-ray-speler, want deze set opstellen is met de draadloze subwoofer een klusje van slechts een paar minuten, het uitpakken van de doos inbegrepen.