Toon alles (5)

Volledig instelbaar

Een schijfje in deze soundbar stoppen is een belevenis op zich, want de Blu-ray-speler is quasi onzichtbaar verwerkt in het toestel. Met een druk op de knop schuift het mechanisme langzaam open en kunnen we een disc inbrengen. Het mechanisme gaat langzaam weer dicht, we drukken op de play-toets en gaan relaxed achterover zitten.

Wat we horen, weet ons meteen te bekoren. De balans tussen soundbar en subkast is goed afgeregeld, al kunnen we ons levendig voorstellen dat de filmadept aan de standaardsettings zal willen sleutelen. Voor een sub die prominenter aanwezig is, bijvoorbeeld.

Als je dat wil doen, moet je in de handleiding duiken. Die is gelukkig ook in het Nederlands beschikbaar, maar zelfs als je die taal machtig bent, zal je (als leek) toch een paar keer diep naar adem moeten happen.

Een voorbeeld: je kan dit systeem kalibreren, maar je zal elke stap wel zelf moeten doorlopen. Zo kan je bijvoorbeeld de vertragingstijd van de geluidssignalen per luidspreker instellen (om de speakers op asymmetrische ruimtes af te stemmen bijvoorbeeld). Dat is een aardige optie, maar het zou ons verbazen dat de gebruiker zich tot op dat niveau gaat bezighouden met de instellingen van een all-in-one systeem.

Anderzijds is het wel een geruststelling dat die mogelijkheden er zijn.

gerelateerde items