Toon alles (5)

Veel features, redelijk geluid

Terwijl we de handleiding doornemen, ontdekken we de vele andere mogelijkheden van deze set. Bestanden afspelen – al dan niet draadloos – vanaf je pc of Mac, YouTube- en DivX-filmpjes afspelen, foto’s bekijken via zelfgebrande jpeg-schijfjes of de usb-poort, naar de radio luisteren, mediabestanden streamen via je netwerk: Samsung heeft aan ongeveer alles gedacht.

Ingewikkeld? Soms, maar heus niet altijd. Via het OSD kan je de meeste functies makkelijk terugvinden en de lay-out van de meegeleverde afstandsbediening behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Oké, de knopjes zijn wat klein, maar die kritiek geldt voor veel afstandsbedieningen.

Terug naar de luistertest. Het geluid is breed, het laag is diep. Alles klinkt behoorlijk gedetailleerd en de ‘kleuring’ valt binnen de grenzen van het aanvaardbare. Het surroundeffect is duidelijk waarneembaar, maar ook deze set vervangt geen echte 5.1-opstelling. Dat mag ook hier niet verbazen, want net als bij heel wat andere sets in deze test gaat het ook hier om een 2.1-systeem.

Dat we deze Samsung durven aan te bevelen, heeft echter vooral met ‘value for money’ te maken. Op het vlak van geluidskwaliteit zijn er betere systemen.

gerelateerde items