Een 5.1-set opstellen vraagt altijd wat geknutsel en geknoei met bedrading. Dat is ook bij deze Samsung het geval, zelfs al communiceren de achterste luidsprekers draadloos met de centrale eenheid. ‘Draadloos’ betekent hier immers niet dat je achteraan alle kabels achterwege kan laten.

Beide speakers sluit je aan op een aparte eenheid ter grootte van een brooddoos, die op zijn beurt draadloos communiceert met de hoofdeenheid. Kabels van voor naar achter zijn met andere woorden niet nodig, maar tussen de luidsprekers zelf moet je achteraan toch nog wat kabels én de communicatie-eenheid wegwerken.

We hadden de draadloze communicatie liever in de luidsprekers zelf ingebouwd gezien. Die hebben dan elk enkel een stroomkabel nodig, een oplossing die meer flexibiliteit biedt en een stuk eenvoudiger is.

De hoofdeenheid heeft de afmetingen van een grotere Blu-ray-speler, en rechts vooraan verspreiden de lampen onder een transparant kapje hun warme, oranje gloed. Met de bijgeleverde meetmicrofoon doorloop je de kalibratie van de set en stel je automatisch alle afstanden en geluidsniveaus in.